JCI4kids, een gezamenlijk project door JCI Kortrijk en JCI Waregem

Zonder kinderen uit kansarme gezinnen te stigmatiseren, streven we ernaar om hen gelijke kansen aan te bieden. Daarvoor organiseren we heel wat leuke activiteiten die we openstellen voor kinderen, ongeacht hun achtergrond of omstandigheden. Zo bieden we kansarme kinderen niet alleen een leuke activiteit aan, maar ook een netwerk om op te bouwen. Zo willen we dit jaar 100 kinderen bereiken met 4 activiteiten:

Zorgeloos ontdekken, leren en spelen.
En dit voor elk kind.
Daar gaat het om bij JCI4kids!

Commissie JCI4kids
Afbeelding
kinderen schilderen handen

100

text element size large left
text element size large right

Doelstelling is om in 2024, 100 kinderen te bereiken met 4 activiteiten

Afbeelding
Paard

Waarom?

Kansarmoede bij kinderen is meer dan een lege brooddoos. Wanneer er geen middelen zijn om de brooddoos te vullen, dan zijn die er zeker niet voor speciale activiteiten, vakantie,… Ook het netwerk van de ouders -en dus van de kinderen- in kansarmoede is hierdoor gelimiteerd. Naast de financiële beperkingen is een beperkt of niet bestaand netwerk ook een grote drempel om uit de kansarmoede te geraken. 

JCI Kortrijk en JCI Waregem willen de ogen niet sluiten voor kansarmoede. Daarom werd JCI4kids opgericht.

Afbeelding
JCI Kortrijk kinderen brandweer

Voor wie?

JCI4kids is er voor alle kinderen! We hebben daarbij wel extra aandacht voor kinderen uit kansarme gezinnen, zonder hen in een ander vakje te duwen.

Samen met hun ouders zijn de kinderen welkom op onze activiteiten. Op die manier bouwen we niet alleen een netwerk rond kinderen, maar ook rond de ouders in kansarmoede.

Afbeelding
kinderen dansen

Hoe?

We willen dit jaar 100 kinderen in kansarmoede bereiken en dit met vier verschillende activiteiten. Deze activiteiten worden extra gepromoot bij ouders en kinderen in kansarmoede. Hierbij kunnen we rekenen op heel wat vzw's en brugfiguren uit onze regio die in nauw contact staan met gezinnen in kansarmoede.

Vzw's en brugfiguren uit regio Kortrijk - Waregem kunnen steeds met ons contact opnemen, wanneer ze de activiteiten van JCI4kids mee onder de aandacht willen brengen.

Dankzij de stille sponsors kunnen we de activiteiten aanbieden aan kansentarief.

Deze VZW's helpen JCI4kids met het bekendmaken van onze activiteiten. Dankjewel! 

Meer info als vzw of brugfiguur?

Wil je net zoals vele andere vzw's en brugfiguren uit regio Kortrijk - Waregem mee helpen om onze activiteiten onder de aandacht te brengen? We kunnen je hulp goed gebruiken.